Blokarten / Strandzeilen

Blokarten, op hoge snelheid over het strand

Blokarten of strandzeilen op Schiermonnikoog is een prachtige manier om de kracht van de wind om te zetten in snelheid. Met een beetje wind vlieg je al snel over het strand. Het is uitdagend, spannend, maar tegelijkertijd makkelijk te leren.

Kun je al zeilen of Blokarten? Dan is een minieme uitleg voldoende om meteen aan de slag te kunnen. Maar ook voor beginners is blokarten zo te leren! Binnen 10 minuten rijd je al zelfstandig over het strand van Schier!

In principe is Blokarten voor iedereen geschikt, voor jong en oud. Maar als de wind toeneemt, is het voor de lichtste mensen een uitdaging om niet om te waaien. Bij weinig wind kunnen ook kleinere kinderen zelfstandig rijden. En bij meer wind kun je gebruik maken van onze Blokarts met een Shadowseat, waardoor kleine passagiers ook meegenomen kunnen worden. Ook hebben we speciaal voor kinderen kleinere zeilen, zodat ze toch veilig kunnen rijden als het wat meer waait.

Op het vliegerparadijs zijn dertien Blokarts aanwezig. Ze kunnen te alle tijden gehuurd worden of gebruikt worden als onderdeel van een workshop (bijvoorbeeld gecombineerd met vliegeren).

We blokarten in principe het hele jaar door, ijs en weder diendende uiteraard. Blokarten is een zeer toegankelijke sport die geen grote lichamelijke inspanningen verlangt. Kleed je daarom altijd warmer aan, het liefst waterdicht!
Belangrijk om te weten is dat de Blokarts per stuk worden verhuurd. Dit betekent dat je dus minder Blokarts dan personen kunt huren en afwisselend kunt rijden. Voor grotere groepen hebben we een combinatie van activiteiten.

Aantal beschikbare Blokarts
13 stuks
Windkracht
3 - 6 Bft, 6 - 26 knopen
Doelgroep
Individueel, Gezin, Familie, Groep, Bedrijf
Uitdaging
Fysieke inspanning
Goed te combineren met
Vliegeren, Beachvolleybal, Disc golf
Prijs
€ 30 per Blokart per uur

Verhalen

10 augustus 2016
Astrid, Bart, Anne-Sarah, Sebastiaan en Karlijn

Blokarten en vliegeren

Vandaag een Blokart- en vliegerworkshop gehad. Het was een verjaardagscadeau. Supergaaf! Steeds grotere en zwaardere vliegers geprobeerd. De kinderen lukte het ook.

Lees dit verhaal
11 augustus 2016
Martin Thies

Wat ontzettend gaaf!!!

Ik zeil veel, maar dit is een andere discipline. Heel hard en je moet scherp reageren.
Echt voor herhaling vatbaar. Een uitdaging voor iedereen die van zeilen of surfen houdt!

Lees dit verhaal
Max

Zeker nog een keer doen

Blokarten was leuk, zeker nog een keer doen, maar dan met meer wind.

Lees dit verhaal
Alain en Eugen

Altijd leuk om even over het strand te scheuren

Het was erg leuk om in een Blokart gezeten te hebben!
Het was een leuke ervaring. We hebben de hele dag veel plezier gehad. Het is altijd leuk om even te scheuren op het strand. Het was het leukste wat ik ooit op het strand heb gedaan!

Lees dit verhaal