Over Thijs

De bewegende mensthijs02 Thijs

Panta Rhei, alles stroomt. Het leven beweegt, het leven is bewegen en bewogen worden. In beweging kun je je uiten, kun je ontspannen, communiceren, vergeten of juist stilstaan bij iets.
Al vanaf jongs af aan bekeek ik de wereld met verwondering. Zoveel te begrijpen, zoveel te overdenken, zoveel prikkels en zoveel gevoelens, veel te veel om alleen met een hoofd te verwerken. Bewegen heeft me veel gebracht. Nieuwe gedachten of juist even helemaal geen gedachten. Sport, vliegeren, dansen, al het fysieke is belangrijke voor me.
Als ik sport, krijgen dingen een plaats. Als ik vlieger, raakt mijn hoofd leeg. Als ik dans, vier ik het leven. Mijn leven op Schier bestaat uit bewegen, mijn werk is bewegen en mensen bewegen.

Vliegeren neemt een centrale plaats in in mijn leven. Vanaf klein af aan al in de weer met vliegertjes op de Wadden, op mijn 15e opnieuw kennisgemaakt met vliegers en verliefd geworden en gebleven. Mijn voorliefde gaat uit naar de dialoog met de elementen, het liefst verwoord met groot materiaal: Buggyën, Flyboarden, Springen, Skiën, kortom, krachtwerk. Jij tegen de wind.

In mijn werk probeer ik met vliegers het meest persoonlijke in mensen naar boven te halen.

De nieuws- en leergierige mensthijs01 Thijs

Het leven van vandaag de dag heeft een wereldwijde afmeting. We reizen, we emigreren, we handelen en we wisselen uit. Onze levens zijn op een manier verstrengeld met die van mensen aan de andere kant van de wereld.
Hoe houd je samen deze planeet met al haar mooie dingen in stand? Hoe zorg je ervoor dat het leven voor zoveel mogelijk mensen de moeite waard is? Het begint met een gesprek. Wederzijds begrip en respect tonen maakt mensen elkaars volwaardige gelijke. Hoe we van deze wereld een nog mooiere plek kunnen maken, blijft me boeien.
Voordat ik op Schiermonnikoog neerstreek, heb ik veel gereisd en veel geleerd. Het leven leert me uiteindelijk meer dan de Universiteit (5 jaren van Aerospace Engineering, Physics, Astronomy en Philosophy leverde weinig papier maar veel stof tot denken op). Tegenwoordig draag ik bij aan de verandering van het onderwijs, om de dingen waar ik tegenaan liep voor de mensen na mij makkelijker en vooral menselijker te maken.
Altijd op zoek naar nieuwe dingen om te leren en te begrijpen. Alleen nu wat rustiger aan, vanaf een eiland op een prachtige plek.

De ondernemende mensthijs03 Thijs

Een eigen onderneming vraagt ondernemerschap. Alles goed doen met voldoende aandacht is mijn grote uitdaging, door de veelheid van dingen om te doen. Naast een groeiend bedrijf, steek ik veel tijd in het Reddingstation van de KNRM hier op Schiermonnikoog en probeer ik samen met jongeren meer mogelijkheden te creëren voor het ontwikkelen van talent. Soms verlang ik naar weken met 11 dagen, om alles perfect gedaan te krijgen. Soms is een glimlach genoeg om tevreden te zijn met wat al gelukt is.

De mens voor andere mensenthijs04 Thijs

Wonen op een eiland betekent wonen in een hechte gemeenschap. Mensen leven dicht op elkaar en hebben veel met elkaar te maken. Daarnaast draait een kleine gemeenschap niet zonder de inzet van al haar leden. Elkaar proberen te helpen waar mogelijk verhoogt op een bijzondere manier de kwaliteit van leven.
Bij de KNRM redden noodbehoevenden op zee en brengen we patiënten van het eiland naar de wal. In 3½ jaar tijd is dat werk uitgegroeid tot één van de zaken die mijn leven zo mijn moeite waard maken. Vanaf deze zomer neemt het werk een nieuwe richting en begin ik te varen als reserve-schipper.
In mijn eigen bedrijf probeer ik mensen dichter te brengen bij de zaken waar ze goed in zijn. Mensen blijven me boeien en het zien groeien van iemands geloof in zichzelf vind één van de mooiste dingen die er zijn.