Sterrenwandeling

Verken het eiland onder 3000 sterren in de nacht

Ga mee naar plekken waar het nog echt donker en stil is. In het pikkedonker door het bos naar het strand. Op zoek naar lichtgevende algen aan de rand van de zee. Boven je hoofd zie je duizenden sterren. Wie weet horen we een nachtegaal.

Heel even moeten je ogen wennen aan het donker. Daarna loop je met gemak door de bijzondere wereld die de Schierse natuur bij nacht is.

We hebben verschillende verhaallijnen die we graag met je ontdekken tijdens onze wandelingen. We horen graag van je wat je al weet van de sterrenhemel en wat je raakt wanneer je naar boven kijkt.

De wandelingen duren ongeveer anderhalf tot twee uur. Wandelschoenen zijn fijn maar niet vereist.

In de late lente en vroege zomer wordt het pas laat donker op Schiermonnikoog. Hierdoor beginnen de wandelingen in die periode ook pas laat.

We organiseren de wandelingen op afspraak. We gaan dan in overleg en passen het in in onze beide agenda’s. Wanneer je met een klein gezelschap bent, kunnen we je gegevens noteren en proberen we meerdere groepjes te verzamelen om met één grotere groep op pad te kunnen gaan.

Actueel 27 maart 2020 Corona virus

Beste bezoeker,

Ook voor ons speelt het corona virus parten. Groepsactiviteiten kunnen op dit moment geen doorgang vinden en we weten met z'n allen nog niet hoe lang dit gaat duren. Maar ....  stil zitten zijn we niet zo goed in.

We zijn buiten nu wel niet actief, maar we kunnen ons wel voorbereiden op de tijd dat we er wel weer gezamenlijk op uit kunnen. Voor al jullie vragen zijn we dan ook bereikbaar per e-mail / what's app / telefoon. We staan klaar voor jullie om vragen te beantwoorden en mee te denken om het perfecte dagje uit samen te stellen voor na deze bijzondere periode van binnen zijn. 

Heeft u een uitje al gepland staan en weet u niet zo goed wat nu te doen? Schroom niet om hierover contact met ons op te zoeken! We denken graag met u mee. 

Vriendelijke groet,

Chris

info@bychrisopschier.nl
+31 6 2410 3452

UPDATE 

Er is onduidelijkheid ontstaan over de actuele maatregelen van de overheid. Veelal hadden begrepen dat de huidige maatregelen t.m. 1 juni doorgezet werden en dus ook samenscholing / groepsactiviteiten niet mochten tot 1 juni. Dit blijkt niet het geval! Dit geld uitsluitend voor evenementen met een vergunning. Voor 6 april vindt er een evaluatie plaats voor de huidige maatregelen en weten we ook meer of / wanneer er weer reserveringen kunnen doorgaan. Zie ook:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/24/aanvullende-maatregelen-23-maart