Vliegerfilosofie

De vlieger als spiegel

Vliegeren is een spel van evenwicht van twee krachten: een vlieger beweegt midden tussen enerzijds de kracht van de natuur en anderzijds die van jou. De wind laat het geheel bewegen, jij bepaalt de richting en bijbehorende kracht van de beweging. De manier waarop de vlieger reageert op de kracht van de wind hangt van jou af.
Dit betekent dat een vlieger je iets kan vertellen over jezelf. De vlieger weerspiegelt jouw handelingen. Je houding zie je terug in het vlieggedrag van de vlieger. Door hier goed naar te kijken en je bewust te worden van je houding, kun je spelenderwijs leren ontspannen en handelen vanuit je gevoel terwijl je minder en minder probeert de situatie te controleren met je hoofd.

Veel vliegers gaan te snel voor het denkvermogen van de mens. Wanneer je een vlieger met je hoofd probeert te besturen, ben je steeds te laat met je reacties en loop je achter de feiten aan. Na een tijdje echter neemt je gevoel het over, raakt je hoofd leeg en ontspant je lichaam.
Wanneer je probeert te vliegeren door de manoeuvres van te voren bedenken, ben je met je hoofd op zoek naar hoe het zou moeten, naar een norm. Hoe meer je je vervolgens ontspant, hoe meer je op dat moment de norm loslaat, niet meer nadenkt over hoe het moet maar vliegert op gevoel, op je eigen gevoel. Dit gevoel is voor iedereen zeer eigen en persoonlijk.

Dit proces maak je heel bewust mee wanneer je voor het eerst vliegert of een vlieger probeert die qua uitdaging nieuw voor je is. Door het leerproces bewust te doorlopen, kun je dit je zo eigen maken dat je het ook in de rest van je leven kunt toepassen.  Je leert iets zo ontspannen en persoonlijk mogelijk te benaderen, wanneer je er met je hoofd alleen niet uitkomt.

Dit maakt vliegeren voor ons zo bijzonder.

Actueel 27 maart 2020 Corona virus

Beste bezoeker,

Ook voor ons speelt het corona virus parten. Groepsactiviteiten kunnen op dit moment geen doorgang vinden en we weten met z'n allen nog niet hoe lang dit gaat duren. Maar ....  stil zitten zijn we niet zo goed in.

We zijn buiten nu wel niet actief, maar we kunnen ons wel voorbereiden op de tijd dat we er wel weer gezamenlijk op uit kunnen. Voor al jullie vragen zijn we dan ook bereikbaar per e-mail / what's app / telefoon. We staan klaar voor jullie om vragen te beantwoorden en mee te denken om het perfecte dagje uit samen te stellen voor na deze bijzondere periode van binnen zijn. 

Heeft u een uitje al gepland staan en weet u niet zo goed wat nu te doen? Schroom niet om hierover contact met ons op te zoeken! We denken graag met u mee. 

Vriendelijke groet,

Chris

info@bychrisopschier.nl
+31 6 2410 3452

UPDATE 

Er is onduidelijkheid ontstaan over de actuele maatregelen van de overheid. Veelal hadden begrepen dat de huidige maatregelen t.m. 1 juni doorgezet werden en dus ook samenscholing / groepsactiviteiten niet mochten tot 1 juni. Dit blijkt niet het geval! Dit geld uitsluitend voor evenementen met een vergunning. Voor 6 april vindt er een evaluatie plaats voor de huidige maatregelen en weten we ook meer of / wanneer er weer reserveringen kunnen doorgaan. Zie ook:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/24/aanvullende-maatregelen-23-maart